Eilat- Taba piiriületus

Piiri ületasin eile.
Lend Riia- Eilat oli odav, minul Wizzairiga 37 eur, millele Iisraeli riik seni veel peale maksis, et turistid uue, 65 km kaugusele ehitatud OVDA lennuväljaga harjuks ja riik turismist kasu saaks.
Lennuk tegi erakordse vahemaandumise Tel Avivis, et saata haiglasse naine, kel justkui paha hakkas. Sama ajaga oleksime ju jõudnud lõpp- lennujaama, kus ka haiglaid, vajadusel oleks erihelikopter saanud arste juurde tuua või haige Tel Avivi viia. Nüüd kõik reisijad hilinesid 2 tundi, pluss tohutud lennuki- ja lennujaamade lisakulud.
Minagi jõudsin vaid kogu piiriületust jooksuga läbides ja migrantide järjekordades ette trügides ainsale selle päeva kella 15sele Taba- Dahabi bussile. Piiri ummistasid Kairo kaudu saabunud palverändurid, kes läksid Iisraeli palverännakule.
Passikontrolle Eilatis oli vaid 4, aega läks lennujaamas palju. Igale lennukile tuleb vastu tšarterbuss või mitu, et kogu rahvas saaks viidud sinna kuhu neil vaja. Vast alati mitte päris ukseni. Piletid tuleb eelmüügist netist osta.
Eilat on muidugi rikas, ilus ja kallis linn.
Minu huvides on odavamates piirkondades liikuda, sestap sõitsin Egiptuse piirile, ikka sellesama tšarteriga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Vaikne külake Tarabin

Dahabi muljed

Viimane päev Dahabis